Stekt makrill med stuvad spenat

Du behöver 11 st makrillfilé 2 msk citronconfit (se kommentar) 1 dl grahamsmjöl 1 dl ströbröd smör till stekning 3 dl vispgrädde 1 dl mjölk...


4 portioner

Du behöver

  • 11 st makrillfilé
  • 2 msk citronconfit (se kommentar)
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 dl ströbröd
  • smör till stekning
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 st schalottenlökar skivade
  • 200 g spenat sköljd
  • 2 dl dill plockad

Gör så här

1
Stryk citronconfit på filéerna. Blanda mjöl och ströbröd. Panera makrillen och stek den gyllene i smör.

2

3
Slå grädde och mjölk i pannan med fisken kvar och koka ihop någon minut.

4

5
Lyft upp fisken och lägg på ett fat.

6
Lägg lök och spenat i gräddmjölken, koka upp, rör i dill. Servera fisken med spenaten och färskpotatis.


Kommentar:
Citronconfit:
Skala 4 citroner tunt så att så lite som möjligt av det vita följer med. Koka skalet i 3 minuter, sila av, låt svalna och skär i bitar. Skär bort det vita runt citronköttet. Skär köttet i bitar, ta bort kärnor. Blanda skal, citronkött, 1 matsked salt och 1 matsked socker i en bunke. Täck, låt stå i kylen i 24 timmar. Mixa till slät kräm. Håller en månad i kylen. Gott till fisk och skaldjur.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top