Stekt torskrygg med mandelpotatismos och bacon

Du behöver Potatismos: 1 kg mandelpotatis 1 pkt bacontärningar (ca 150 g) 45 g smör 1/2–1 dl mjölk varm 1.5 tsk salt 0.5 tsk strösocker...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

Potatismos:

1 kg mandelpotatis
1 pkt bacontärningar (ca 150 g)
45 g smör
1/2–1 dl mjölk varm
1.5 tsk salt
0.5 tsk strösocker
2 krm svartpeppar nymalen

Saffranssmörsås:

2 dl vatten
0.5 st fiskbuljongtärning
0.5 dl vin torrt vitt
1 krm saffran krossad
50 g smör

Rödkål:

0.5 st rödkålshuvud
vatten salt
25 g smör

Torsk:

1 msk smör
4 bitar torskrygg
salt vitpeppar
0.5 dl vin torrt vitt

Gör så här

1
Mandelpotatismos: Skala och koka potatisen mjuk i cirka

2
12 minuter. Knaperstek under tiden baconet. Häll bort potatisvattnet, mosa och vispa potatisen med smör, mjölk och kryddor. Strö på baconet vid servering.

3

4
Saffranssmörsås: Koka upp vatten med buljong, vin och saffran. Klicka i smör under vispning.

5

6
Rödkål: Lägg kålen i vid kastrull, häll på vatten så det täcker, salta och klicka i smör. Sjud kålen mjuk, cirka 10 minuter, känn efter med sticka.

7

8
Torsk: Låt smöret bli gyllene i het stekpanna, snitta under tiden torskskinnet.

9
Stek torsken med skinnet ner ett par minuter, salta och peppra. Sänk värmen och stek den andra sidan lika länge.

10
Slå på vinet, täck med lock och stäng av plattan.

11
Beroende på tjocklek är fisken klar efter 4–6 minuter, när fiskköttet skivar sig vid beröring.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top