Stekta isterband med dillstuvad potatis

Du behöver 4 st isterband 5 dl mjölk 2.5 msk vetemjöl 0.5 tsk salt 1 krm vitpeppar 0.5 dl hackad dill 1 msk smör 800...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st isterband
  • 5 dl mjölk
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 msk smör
  • 800 g potatis kokta och skivade

Gör så här

1
Snitta lätt genom isterbandens skinn och stek dem på medelvärme på båda sidor i stekpanna 6–8 minuter på varje sida.

2
Vispa samman mjölk och mjöl

3
i en kastrull. Koka upp under omrörning och koka såsen

4
3–4 minuter. Smaka av med salt, peppar och dill. Rör slutligen

5
i smöret och vänd ner skalade, kokta potatisar i skivor.

6
Servera en råkost till, gjord på tre grovt rivna äpplen, fyra grovt rivna kokta inlagda rödbetor och tre grovt rivna saltgurkor.


Kommentar:
Kcal 635, Fett 22 g, Kolhydrater 82 g, Fibrer 9 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top