Du behöver
- 4 st isterband
- 5 dl mjölk
- 2.5 msk vetemjöl
- 0.5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 0.5 dl hackad dill
- 1 msk smör
- 800 g potatis kokta och skivade
Gör så här
1
Snitta lätt genom isterbandens skinn och stek dem på medelvärme på båda sidor i stekpanna 6–8 minuter på varje sida.
2
Vispa samman mjölk och mjöl
3
i en kastrull. Koka upp under omrörning och koka såsen
4
3–4 minuter. Smaka av med salt, peppar och dill. Rör slutligen
5
i smöret och vänd ner skalade, kokta potatisar i skivor.
6
Servera en råkost till, gjord på tre grovt rivna äpplen, fyra grovt rivna kokta inlagda rödbetor och tre grovt rivna saltgurkor.
Kcal 635, Fett 22 g, Kolhydrater 82 g, Fibrer 9 g