Strömming med västerbottenmos

Av .

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
2 röstande. Du har satt betyget 3.

Du behöver

  • 600 g strömmingsfilé
  • ströbröd
  • 4 msk dijonsenap
  • en knippa dill
  • salt och peppar
  • smör att steka i
  • 800 g mjölig potatis, skalad
  • 3–4 dl mjölk (3 %), varm
  • 2 dl (ca 80 g) riven västerbottenost
  • 150 g haricots verts, lättkokta
  • smör, brynt

Gör så här

1
Skölj och torka strömmingen. Häll ströbröd på ett fat och lägg i hälften av filéerna med skinnsidan nedåt. Bred senap på och klipp över dill, salta och peppra. Lägg resten av filéerna ovanpå, köttsida mot köttsida. Vänd och klappa in ströbrödet. Stek i smör på medelvärme, 3–4 minuter på varje sida.
2
Koka potatisen i saltat vatten. Häll av, krossa den i kastrullen, elvispa i mjölk till bra konsistens. Rör i ost och smaka av med salt och peppar.
3
Servera med lättkokta haricots verts och brynt smör.

Recept // Fler fiskrecept