Du behöver
- 6 st ägg
- 6 dl strösocker
- 4.5 dl vetemjöl
- 3 dl potatismjöl
- 2 msk bakpulver
- 2 msk vaniljsocker
- 2 dl hett vatten
Till formarna:
smör eller margarin
riven kokos
Sylt:
5.5 st stjälkar rabarber
0.5 l jordgubbar
1.5 dl socker
Vaniljkräm:
3 dl mjölk
2 st marsankräm eller motsvarande mängd kallrörd vaniljkräm
Garnering:
9 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
jordgubbar ca 2 liter
Den här tårtan ingår i en studentbuffé. För fler recept klicka på länkarna!
Tårtan kan förberedas och frysas flera veckor i förväg. För att få tårtan extra saftig fyller man den med sylt och vaniljkräm och förvarar den väl inslagen i plastfolie i kylskåp ett dygn innan man lägger den i frysen.
Det enklaste sättet att servera studenttårtan är att såga till en bräda
eller spånplatta ca 1 meter lång och 20 cm bred. Klä den sedan med folie och lägg på tårtpapper.
Glutenfritt?
Den som önskar glutenfri tårta utesluter vetemjölet och använder i stället samma mängd fin glutenfri mjölmix med mjölk.