Du behöver

  • 1/2 finhackad gul lök
  • 1 1/2 msk hackad morot
  • 1 1/2 msk hackad rotselleri
  • smör
  • 1 1/2 msk strösocker
  • 3 dl rött vin
  • 1 msk balsamicovinäger
  • 3 dl svarta vinbär
  • 3 dl god buljong (gärna kalv)
  • maizena, vatten
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Fräs lök och rotsaker i smör. Tillsätt socker, vin, vinäger och hälften av de svarta vinbären. Låt koka ihop till hälften. Tillsätt buljongen. Hetta upp och sila sedan skyn. Red av såsen med maizenaredning och tillsätt övriga vinbär. Smaka av med salt och peppar.

Kommentar:
Vår höstliga festmeny är komponerad av islänningen Gardar Gislason, köksmästare på Sfärens Konferens i Solna. För fler höstrecept, klicka på länkarna nedan.


Recept // Fler övrigtrecept