Svartvinbärssorbet med vodka

Du behöver 3 dl vatten 1 dl strösocker 1 msk honung 2 dl svartvinbärspuré och passerade svarta vinbär 3 msk vodka gärna vaniljvodka Gör så...

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk honung
  • 2 dl svartvinbärspuré och passerade svarta vinbär
  • 3 msk vodka gärna vaniljvodka

Gör så här

1

Koka upp vatten, socker och honung. Låt lagen svalna och blanda med svartvinbärspuré och vodka. 

2

Frys in sorbeten i glassmaskin eller i en rostfri bunke. Om du inte använder glassmaskin så vispa varje timme med en ballongvisp tills sorbeten fryst och fått fin konsistens.

3

Tips Spriten sänker fryspunkten och gör sorbeten mindre isig. Testa att byta ut vodka mot gin så får du en ”viltsmak” av enbär.


Kommentar:
Konditor Elisabeth Johansson delar med sig av sina läckra glass­recept. Det går bra att göra sorbet utan glassmaskin på bär som har mycket pektin, till exempel vinbär och hallon. Pektinet gör så att sorbeten får en krämig konsistens.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top