Du behöver

  • 3–4 morötter, strimlade
  • 1 knippa salladslök, strimlad
  • 1 röd chili, urkärnad och fin­strimlad
  • 600 g fiskfilé (torsk och sej)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 burk (400 ml) kokosmjölk
  • 1–2 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk fisksås
  • 1 limefrukt, saften
  • Tillbehör:
  • sockerärter
  • jasminris

Gör så här

1
1 Placera morötter, lök och chili i en låg vid gryta.
2
2 Skär fisken i mindre bitar och placera ovanpå. Strö över saltet.
3
3 Blanda kokosmjölk, ingefära, fisksås och limesaft. Smaka av. Häll den över fisk och grönsaker.
4
4 Låt grytan koka under lock 5–10 minuter. Servera med lättkokta sockerärter och nykokt jasminris.

Recept // Fler fiskrecept