Toast med Skagenröra

Du behöver 4 st brödskivor stora vita 500 g räkor med skal dill ca 1 msk hackad 1 dl majonnäs 1 dl crème fraîche salt...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st brödskivor stora vita
  • 500 g räkor med skal
  • dill ca 1 msk hackad
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • salt ca 1 krm
  • svartpeppar ca 1 krm mald
  • citron lite pressad
  • 75 g sikrom eller löjrom
  • rödlök ca 1 msk ytterst finhackad

Gör så här

1
1. Rosta brödskivorna och skär bort kanterna. Dela varje skiva i två trekanter.

2
2. Tina, skala och hacka räkorna smått – men spara 4-8 räkor till garnering.

3
3. Blanda räkhacket med dill, majonnäs och crème fraîche. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.

4
4. Fördela Skagenröran på de trekantiga brödskivorna. Lägg en eller två räkor och en sked rom på varje skiva – samt lite hackad rödlök bredvid.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top