Tonfisksoppa med paprika

Av .

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
4 röstande. Du har satt betyget 3.

Du behöver

  • 500 gram potatis
  • 250 gram morötter
  • 1.5 liter vatten
  • 2 matskedar fiskfond koncentrerad
  • 2 stycken vitlök hackade
  • 1.5 teskedar salt
  • 2.5 matskedar paprikapulver
  • 1 styck chilipeppar finhackad
  • 1 skiva vitt bröd smulat
  • 1 styck burk miljömärkt tonfisk (185 g)
  • 2 matskedar olivolja
  • paprikaringar persilja

Gör så här

1
Skär potatis och morötter i små tärningar och koka i vatten med fond, vitlök och salt 20–30 minuter tills potatis och morötter är mjuka. Detta kan göras kvällen före servering, kyl i så fall soppan fort. Koka upp soppan före servering, tillsätt rikligt
2
med paprikapulver, chili och brödsmulor som reder soppan en aning. Vänd slutligen ner tonfisken. Ös upp soppan i skålar
3
eller tallrikar, droppa lite olja i varje skål och garnera med paprika och persilja.

Kommentar:
Läsarrecept av Göte Wennfalk

Recept // Fler fiskrecept