Du behöver
- 3 st salladslökar
- 1 st burk strimlade bambuskott (227 g)
- 2 msk rapsolja
- 1 msk ingefära strimlad färsk
- 300 g torskfilé skuren i portionsbitar
- 2.5 msk black bean sauce
- 0.5 tsk soja
- 0.5 tsk strösocker
- 1/2-1 dl vatten
Gör så här
1
1. Skölj salladslökarna och skär dem i 5 cm långa bitar.
2
2. Dela dem på längden om de är tjocka. Skölj bambuskotten i kallt vatten och låt dem rinna av.
3
3. Hetta upp en stekpanna, oljan och ingefäran. Bryn fisken på båda sidor.
4
4. Tillsätt bambuskotten, löken, bönsåsen, sojan och sockret. 5. Häll på vattnet och låt fisken puttra cirka 5 minuter. Servera med kokt jasminris och wokade grönsaker.
Detta recept är hämtat ur Anne Chengs kokbok “Asiatisk mat”.