Tunnbröd till surströmming

Du behöver 12 g jäst 2.5 dl vatten 1 tsk salt 1 msk socker 0.5 dl rapsolja 9 dl vetemjöl 480–540 g + 2 dl...

Tillagningstid: 40 minuter
12 stycken

Du behöver

  • 12 g jäst
  • 2.5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 0.5 dl rapsolja
  • 9 dl vetemjöl 480–540 g + 2 dl till utbakning

Gör så här

1

Smula jästen i en degbunke och lös upp den i vattnet.

2

Tillsätt salt, socker och olja och mjölet lite i taget. Arbeta till en smidig deg.

3

Låt jäsa övertäckt 1 1/2 timme.

4

Ta upp och knåda degen smidig och dela i 12 bitar.

5

Kavla ut varje degbit tunt på mjölat bakbord, gärna med kruskavel. Nagga lätt med en gaffel och stek i torr stekpanna ett par minuter på var sida. Lägg de färdiggräddade bröden under en handduk så att de behåller värme och inte torkar.

6

Servera bröden nygräddade. Överblivna bröd bör frysas in så snabbt som möjligt.


Kommentar:
Hemgjorda mjuka tunnbröd görs enkelt i stekpannan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top