Du behöver
- 12 g jäst
- 2.5 dl vatten
- 1 tsk salt
- 1 msk socker
- 0.5 dl rapsolja
- 9 dl vetemjöl 480–540 g + 2 dl till utbakning
Gör så här
Smula jästen i en degbunke och lös upp den i vattnet.
Tillsätt salt, socker och olja och mjölet lite i taget. Arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa övertäckt 1 1/2 timme.
Ta upp och knåda degen smidig och dela i 12 bitar.
Kavla ut varje degbit tunt på mjölat bakbord, gärna med kruskavel. Nagga lätt med en gaffel och stek i torr stekpanna ett par minuter på var sida. Lägg de färdiggräddade bröden under en handduk så att de behåller värme och inte torkar.
Servera bröden nygräddade. Överblivna bröd bör frysas in så snabbt som möjligt.
Hemgjorda mjuka tunnbröd görs enkelt i stekpannan.