Ungsbakad potatis

Du behöver 4 st bakpotatis 25 g smör 2 dl mjölk 0.5 pkt örter frysta salt vitpeppar 60 g ost riven av valfri sort Gör...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st bakpotatis
  • 25 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 pkt örter frysta
  • salt
  • vitpeppar
  • 60 g ost riven av valfri sort

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 225 grader.

2
2. Skrubba potatisarna och baka dem på plåt i ugnen i cirka 45-60 minuter. Känn med en provsticka. Ta ut potatisarna och låt dem svalna något.

3
3. Potatisskalen ska användas som uppläggningsskålar. Skär av toppen på potatisarna och skrapa försiktigt ur skalet med en sked.

4
4. Lägg potatisen i en bunke, tillsätt smör, mjölk, örter, salt och peppar. Mosa allt med hjälp av en potatisstöt eller elvisp, men inte för länge för då blir moset segt. Spritsa eller klicka moset i skalhalvorna. Strö över riven ost. Gratinera allt i 225 graders ugnsvärme, tills allt fått en gyllenbrun färg, cirka 10 minuter.


Kommentar:
Tips!
Potatisarna kan göras färdiga så långt som till gratineringen! När gästerna kommit vrider man upp ugnsvärmen till 225 grader, strör över osten på potatisarna och gratinerar dem i cirka 10 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top