Vegetarisk hummuswrap

Du behöver Hummus: 2 st burkar kikärter 3.5 st vitlöksklyftor 0.75 dl olivolja 3 msk tahini (sesampasta) 0.75 dl vatten 2 tsk spiskummin 1 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

Hummus:

2 st burkar kikärter
3.5 st vitlöksklyftor
0.75 dl olivolja
3 msk tahini (sesampasta)
0.75 dl vatten
2 tsk spiskummin
1 dl citronsaft
1 tsk chilipulver
2.5 dl spetskål strimlad
1 st rödlök
4 st tunnbröd libanesiska
5.5 dl isbergssallad grovt hackad
3 st tomater delade och skivade
4 st saltgurkor skivade på längden
2.5 dl böngroddar
2.5 dl alfalfagroddar
2 dl västerbottensost riven
1 dl bladpersilja hackad

Gör så här

1
1. Mixa samman ingredienserna till hummusen i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.

2
2. Fräs spetskålen och rödlöken med lite olivolja hastigt i en het panna.

3
3. Bred ut rikligt med hummus i tunnbröden och dela upp fräset. Fyll sedan på med resten av ingredienserna. Rulla ihop och njut!


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 660, Fett 13 g, Kolhydrater 96 g, Fibrer 18 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top