Vilda biffar från Ängsbacken

Du behöver 2 st ägg 1 dl vispgrädde 2 msk potatismjöl 550 g viltfärs (älg eller rådjur) salt och svartpeppar smör att steka i 3...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk potatismjöl
  • 550 g viltfärs (älg eller rådjur)
  • salt och svartpeppar
  • smör att steka i
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk viltfond
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1.5 dl trattkantareller smulade
  • 3 msk crème fraîche
  • hackad persilja
  • lingon eventuellt

Tillbehör:

ugnsrostade rotfrukter
vinbärsgelé

Gör så här

1
1 Blanda ägg, grädde och potatismjöl till en jämn smet. Blanda med viltfärsen. Salta och peppra.

2
2 Forma den lösa smeten till 8 biffar med två skedar eller för hand och bryn dem på båda sidor i rikligt med smör. Lägg över biffarna i en traktörpanna eller vid kastrull med lock. Slå över grädde, viltfond och soja.

3
3 Låt puttra sakta tills biffarna är helt genomstekta. Strö över torkade, smulade trattkantareller och blanda i crème fraîche. Koka sakta några minuter till så kantarellerna mjuknar.

4
4 Strö över rikligt med persilja och en näve lingon vid servering.

5
Ugnsrostade rotfrukter och vinbärsgelé passar bra till.


Kommentar:
– Det här är en bra bjudrätt. Man ökar bara mängden efter antalet gäster och det går bra att frysa in portioner. Jag gör ofta extra sås. Receptet är skapat av Lilli-Ann Bertilsson

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top