Yoghurtkaka med nektariner

Du behöver 3 dl vetemjöl 150 g smör 1 msk strösocker 1 nypa salt 1 msk kallt vatten Fyllning 4 st ägg 4 dl turkisk...

Tillagningstid: 50 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 1 msk strösocker
  • 1 nypa salt
  • 1 msk kallt vatten

Fyllning

4 st ägg
4 dl turkisk yoghurt
1,5 dl strösocker efter smak
1 msk vaniljsocker
0.5 st citron det yttersta finrivna skalet + 2 tsk saft
nektariner i tunna klyftor
vaniljglass till servering

Gör så här

1

Mixa ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform. Låt vila i kylen i 15 minuter.

2

Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajbottnen i cirka 15 minuter.

3

Fyllning Vispa upp äggen lätt och rör ihop med yoghurten. Blanda i socker, vaniljsocker, citronskal och citronsaft.

4

Bred ut äggsmeten i det förgräddade pajskalet. Stick ned nektarinskivor i ett fint mönster.

5

Grädda pajen mitt i ugnen i cirka 30 minuter tills äggsmeten precis stelnat och pajen börjar få lite färg. Servera pajen ljummen med en klick vaniljglass.


Kommentar:
En krämig paj med yoghurt och nektariner blir en skön avslutning på middagen. Servera den ljummen med en klick glass.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top