Grillad sparris med färskost

Grilla sparris, ringla över en fruktig vinägrett och med toppa krämig ricotta, rostade nötter, parmesan och örter.

Tillagningstid: 20 minuter + tid på grillen
4 portioner

Du behöver

  • 1 knippe grön sparris, ca 250 gram
  • 1 matsked olivolja
  • Vinägrett
  • 1/2 citron, pressad saft
  • 2 matskedar vit balsamvinäger
  • 3 matskedar olivolja
  • Flingsalt och svartpeppar
  • Servering
  • 2 matskedar ricottaost
  • 50 gram pistage- eller hasselnötter, rostade och grovhackade
  • 2 matskedar finriven parmesan
  • 1-2 matskedar finhackade örter, t.ex. bladpersilja och timjan

Gör så här

1

Ansa sparrisen och skär bort den nedersta träiga biten. Gnid in med oljan.

2

Vinägrett Blanda samman citronsaft med vinäger och olja i en skål. Krydda med lite salt och peppar.

3

Grilla sparrisen över direkt värme i några minuter tills den fått fin färg runt om, men har en hård kärna kvar.

4

Lägg upp på ett fat och ringla över vinägretten.

5

Toppa med ricotta, rostade nötter, parmesan och örter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top